laupäev, 25. juuli 2015

Parema poolkera puudulikkuse sündroom



Parema poolkera puudulikkuse sündroom



Siia tulles olin ebakindel, kas mul jätkub professionaalsust tegelemaks sõjas traumeeritud inimestega. Kokku puutusin aga tõepoolest millegiga, mida üldse oodata ei osanud. Labase naha üle kõrvade tõmbamisega. Praegu tunnen, et üldse kedagi enam usaldada ei saa, kõik on reeturid, bisnesmenid, puru silma ajajad, kes võistlevad üksteisega peaaegu et täiuseni lihvitud purusilmaajamisekunstis.

Zaporižžje kriisipsühholoogide ühingus olen nüüdseks käinud kahel korral. Esimesel korral oli meid kokku 12 inimest + üks psühhiaater-psühhoterapeut Vladimir Levitš, kes jagas tarkuseteri psühhodünaamilisest lähenemisest konkreetse patsiendi juhtumile. 

Pigistasin silma kinni "maniakaal-depressiivse psühhoosi" puhul, eeldades heatahtlikult, et bipolaarse häire nimetus pole veel nendeni jõudnud. Sümptomite esinemine aga ei kinnitanud küll kuidagi bipolaarset häiret, vaid pigem piirialast isiksusehäiret. Ütlesin oma arvamuse ka välja, loetlesin sümptomeid, mis peaksid bipolaarsele häirele vastama ja sümptomeid,mis iseloomustavad piirialase käitumist. 

Doktor oli häiritud minu etiketivastasest käitumisest, kuid ilmselge oli, et minu näol ei ole tegemist lihtsa ullikesega, vaid inimesega, kes kliinilisest psühholoogiast üht teist teab ja doktor mängis imelise kergusega strateegia ümber ning rõhutas edasises jutus erilise sugestiivsusega sõnu  "pogronitšnaja rastroistva litšnosti" kuni oli kindel, et auditoorium teda uskuma jäi. 

Tema jutt oli raskesti jälgitav, monotoonne nina alla pobisemine.Pidi kogu aeg kõrvu kikitama, et kuulda. Aegajalt tõstis ta pilgu üle prilliklaaside, pead tõstmata ja vaatas uurivalt kuulajate nägusid. Kuigi mulle jäi silma see "pisut ebatavaline" käitumine, ei omistanud ma sellele  olulist kaalu ja kirjutasin selle psühhiaatri isikliku kiiksu arvele. 

Intrigeeriv oli jutt parema poolkera puudulikkuse sündroomist, mis areneb välja arvutiinimestel, mis omakorda toob kaasa ebatavalise otsuste tegemise kerguse, omamoodi impulsiivsuse, Jumala kompleksi ja vägivaldse alkoholismi.

Kolm tundi väldanud ümaristumise lõpus küsisin kolleegidelt psühhiaatri nime. Kaks kolleegi ei teadnud, kolmas teadis, et eesnimi on vist Vadim ja neljas kirjutas täisnime minu kaustikusse. 

Pilt, mis avanes internetis psühhiaater-psühhoterapeut Vadim Levitšist, polnud pehmelt väljendudes, meeldiv. "Doktor" on õppinud "letšebnoe delot", käinud psühhiaatria kursustel Krimmis ja õppinud midagi Dnipropetrovski ülikoolis ( mida täpselt, pole teada). "Doktor" pakub interneti teel abi kõikvõimalike probleemide korral, kohe kui oled tema arvele kandnud 40 eurot. Kuna joomine on Ukrainas väga populaarne, siis loomulikult lubab doktor juba 3 seansiga paranemise märke- isegi juhul kui patsient ise paranemisse ei usu ja kaasa ei tööta. Tema unikaalne LatentFrame  programm mõjutab otseselt alateadvust ja kodeerib selle sügavuti, ilma igasuguse kahtluseta ja efektiivselt. Patsiendilt on vaja saada vaid formaalne nõusolek, kuna seda Euroopas üldiselt nõutakse. Doktor rõhutab sõna formaalne, sest siiras nõusolek ja motiveeritus pole temasugusele spetsialistile vajalik.

Kes meil Eestis seni veel lahendamata psühholoogiliste probleemide all vaevlevad, võivad abi saada infost, mis on leitav sellistel lehekülgedel.

psy-therapy 18+ - Прием ведет доктор Левич!

psytherapy.livejournal.com/19561.html

Tõlgi see leht
28. jaan 2013 - И имя этому чудо-психиатру Вадим Александрович Левич. И живет он в городе Запорожье. Он обитает на самом мошенническом из  ...
Olete seda lehte külastanud 2 korda. Viimati külastasite: 23.07.15

Debt of honor - Вадим Левич. Врач-мошенник, или ...

debt-of-honor.livejournal.com/9135.html

Tõlgi see leht
21. jaan 2013 - Вадим Александрович Левич в 1984 году закончил Запорожскиймединститут по специальности «лечебное дело», впоследствии  ...
Olete seda lehte külastanud 2 korda. Viimati külastasite: 23.07.15

Виртуальная поликлиника 'ШВИДКА ДОПОМОГА' - Нарколог - психиатр ...

dopomoha.kiev.ua/forum326/read.php?f=21&t=58...

Tõlgi see leht
10. okt 2003 - Меня зовут Вадим Левич, я – психотерапевт. ... С уважением, доктор В. А. Левич. .... В Киеве или Запорожье, Днепропетровске.
Olete seda lehte külastanud 4 korda. Viimati külastasite: 23.07.15

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar